"Sammy the Seahorse” Koh Haalla

Sammy the Seahorse

Tulin lomailemaan kauniille Koh Lantan saarelle tarkoituksenani suorittaa OWD-kurssi. Olin kuullut Raya Diversista hyvää koulukavereiltani, joten päätin suorilta buukata kokonaisen kurssin heidän kauttaan. Kurssin teoriaosuuden jälkeen ensimmäiseksi sukelluskohteeksi valikoitui Koh Haan saarirykelmä ja sukelluspäiväkin koitti pian. Minua tultiin noutamaan aikaisin aamulla hotelliltani ja ajoimme aivan Lantan eteläkärkeen, missä meitä odotti ensin pienempi moottorivene, jolla ajoimme Antigravity-nimiselle isommalle veneelle ja tällä sitten lähdimme kohti Koh Haata.


Matkan aikana kertasimme kouluttajani kanssa hieman laitteiden toimintaa, koska tekemästänisukelluskokeilusta oli jo aikaa. Lisäksi olimme sopineet, että käymme nopean testisukelluksen muistin virkistykseksi ja kun se meni hyvin, oli aika jatkaa varsinaisille sukelluksille, joita teimme päivän aikana kolme kappaletta. Jokainen näistä sukelluksista oli upea ja eri kalalajien kirjoa oli mahtavaa seurata. Kuitenkin yksi näistä sukelluskerroista jäi erityisesti mieleen ja se sattui saarella numero viisi, jolla olimme sukeltamassa noin 19 metrin syvyydessä kohdatessamme paikallisen kuuluisuuden. Hieman ujo, kirkkaankeltainen merihevonen nimeltään Sammy, eli Sammy the seahorse, jolle on tehty käsittääkseni myös omat facebook-sivutkin. Kuuluisuudeksi tämä pieni olento on noussut olemalla uskollinen kotipaikalleen jo yli kolmen vuoden ajan ja toivottavasti näemme Sammya vielä pitkään jatkossakin. Kouluttajani vihjasi, että paikalla on nähty viime aikoina toinenkin merihevonen, joten ehkäpä joku kaunis päivä Sammya piirittää vielä lauma vauvamerihevosia.


Sammyn jälkeen emme sukeltaneet enää kauaa, vaan nousimme suhteellisen pian pintaan, mikä itsessään herätti jo haikeutta, sillä tiesin ensimmäisen sukelluspäivän olevan pulkassa. Päästyäni takaisin hotellille olin varsin uupunut pitkän päivän jäljiltä, mutta en pystynyt nukkumaan, sillä tapahtumarikas päivä pyöri mielessäni vielä niin tuoreena.


You may also like View all