Jenni Ahola Raya Yai -saarella

Jenni Ahola at Raya Yai
Olen harrastanut laitesukellusta n. 15 vuoden ajan: Ensin ennen lapsia ja sitten yli 10 vuoden tauon jälkeen nyt viimeisen 3 vuoden ajan. Aikoinaan valmistuttuani laitesukeltajaksi kävin sukellussafareilla Punaisella Merellä hyvin kokeneiden sukeltajien kanssa. Tuolloin kävimme sukeltamassa 40m syvyydessä pystysuorien koralliseinien vieressä voimaikkaissa merivirroissa. Tein myös muutamia sukelluksia silloin mm. Thaimaassa ja Curacaon saarella Karibialla.
Nyt kun lapset ovat kasvaneet olen aloittanut uudestaan sukeltamaan. Olen viimeisen 3 vuoden ajan jokaisella talvilomallani sukeltanut ensin Balilla ja sitten Aruban saarella Karibialla. Suuri haaveeni on ollut löytää kauniita, värikkäitä, sykkiviä koralleja mitä aikoinaan näin Curacaolla joulukuussa 2004.
Tätä samaa lähdin metsästämään sukellukseltani Raya Diversin kanssa Thaimaan Raya Yai –saarelta. Teimme kauniin ja helpon sukelluksen yhden saaren syrjäisimpien rantojen edessä olevalle koralliriutalle. Oli todella hienoa huomata, että ranta oli kohtuullisen puhdas ja kauniita värikkäitä koralleja löytyi jonkin verran, sekä kaloja oli paljon. Pienempää kalaa suorastaan kuhisi korallien yllä ja myös isompia uiskentelijoita näimme useampia sukelluksen aikana.
Kiitos Raya Diversin osaavalle henkilökunnalla kivasta sukelluksesta lomallani!
-Jenni Ahola
Jenni Ahola Raya Yai -saarella